Be Nakahime Bloglist.

Assalamualaikum~!
comel kan banner nih?
berbunga - bunga hati  ^^
eh,lari tajuk dh -_-
jom join nak? 
picit SINI kalau nk join
snang je syarat nya *muka annoying*

Soalan

Apakah kelebihan blog awak?
    banyak info pasal anime yang menarik . ^^"

Apakah kelebihan blog Nakahime?
    blog awak comel + kawaii sangat :D entry awak pun bagus2 *ikhlas ni*


soalan tu kena tau jawab :3
okeyy..nak join tngk je link kat atas tuh dah bagi ^0^
deadline nya hari Ahad ni

kbye! 


Hai.Hai.Hai -_- Yandere!~

2 comments:
School Days
Assalamualaikum~!
hey -_- dah lama tak jenguk blog..Berhabuk tahap apa dh ni? :x
broadband xbayar punya pasal .Ni lah akibat ignore amaran dari Celcom..
Celcom sruh bayar dalam masa 10 hari..aq buat bodo jea..amik hah! 
kena sekat troihh XDD
kejam guh~ x,x"
sekarang ni ak tngah syok layan anime yang ada watak 'Yandere'
smpai ak pun dh terikut? XD
hahaha~ tapi ak xbunuh orang..
nak tahu apa Yandere? tengok bawah ni

tekan untuk tumbesaran
hah~ dah tau? korang punya yg mana? *bukan penting pon*
hahaha~
contoh Tsundere tu banyak sebenarnya..tapi yang paling mudah dikesan XD
:: Aisaka Taiga (Toradora)


:: Fujibayashi Kyou ( Clannad )

Clannad Kyou Fujibayashi Wallpaper

Yandere 

:: Yuno Gasai ( Future Diary )
she'll kill the victim use the axe :O


:: Katsura Kotonoha ( School Days )
kill the victim use knife? maybe :P


crita School Days ni pasal seorng laki yg bengong tahap apa ntah -_- playboy gila nk mampos

last2 kena bunuh..padam muka =,="
cerita ni pasal pengkhianatan jgk :3
between the Saionji Sekai & Katsura Kotonoha .
Sekai - the betrayer
Kotonoha - the yandere
Actually,both of them are yandere..I think .. ? :/

kbye~! :)




Crush -_-

10 comments:
Assalamualaikum~!
crush? semua orang ada crush kan? tipu lah kalau takde .
dalam masa kita hidup ni mesti ramai crush kan? -_- 
haahaa~ yea..Aku pon ada .
cukuplah aku panggil dia "Mr.Mr" XD
hahah!
kalau orang tanya siapa crush aku,memang aku takkan jawab..
Biarlah dia tawarkan RM1 juta pon ..aku taknak 
cehh~ -_-"
dengan kacip aku,Mirah tu pon aku taknak bagitau .
haha.Malu >///< 
tapi ada sorang je manusia nih tahu .
Nama dia Sakura Hana .
dia sama umur ngan aku.
Stay kat Jepun *0*
kitorng kenal dalam e-mail
sejak hari tu lah,kitorng chatting setiap petang .
dalam pukul 5 gitu lah..
sebab pukul 6 petang ( waktu Jepun : pukul 7 dah ) masa dia makan malam .
kitorng selalu share masalah :DD 
dia selalu gak tanya kehidupan kat Malaysia .
kan best kalau Hana datang sini ^0^
dia je lah satu2 nya manusia yang tahu siapa "MR.Mr" tuh
hohohoho~
kalau aku cerita kat classmate aku,aku takut dia pecahkan rahsia jea.
iye lah . tak semua boleh dipercayai walaupun BFF/kacip kita sendiri
Hana orang jauh . dia tak kenal Mr.Mr
dia kenal nama jea.. :DD

satu lagi..kalau cakap dengan Hana,selalu kena speaking .
kadang2 dia test Bahasa Jepun aku ..
heheh~
Hana fasih sangat bahasa Inggeris..
chatting dengan dia memang improve BI aku lah XDD
kitorng jarang tweet wlaupun dia ada twitter .
sebab dia newbie dan taktahu camna nak guna ^^
kbye! *panjang dah entry nih*






Changed! *I'm transformer*

2 comments:
Assalamualaikum~!
tetiba je transformer disabitkan di sini :3
alahai~ ayat tuh ayat umum . Manusia pon boleh transform :P
maksud ak Header ak tu dah tukar -_- 
jangan buat2 tak tahu *muka annoying*


from this :

to this :

yang lainnya kedudukan "Fuko" dalam gambar tu dan
ayat dia ..dulu "creamy berry"
sekarang dah jadi "ILoveYou"
*muntah biru*
yang still sama awan tuh dengan Fuko ^^
Fuko-nee~ :3
kbye~!

yang tempah blog tu,saya akan cuba siapkan dengan cepat !~ sebab
banyak keje skolah T.T
*Harap Maklum ...cehhh*




Edit Blog :D

No comments:
Assalamualaikum~!
hahh! ni blog yang baru jea ak edit tadi :DD
blog Aina nih :3
jemput lah ke sini~
tempahan dah dibuka ^^
ambik yang mana sempat jea lah..
anyone?
nak jgk? DM @ twitter 
chatbox or FB ^^

twitter : Panda
Link FB ada kat twitter tu skali .klik jea :D
ok bye! :)




heyy2 :D

1 comment:
Assalamualaikum~!
nampak tak budak kecik atas tu? tak nampak?
nah *hulur bantal*
ehh?haha..melawak jea kot -_-
saja2 nak update blog ^0^
kerja sekolah yang melambak pon aku tak sentuh lagi :/
letih2~
dah la tertidur masa baca buku tadi =.=
Banyak PBS TT.TT"
huaaa~ malass gila nak mengadap buku .
PBS ni sama jea ngan periksa -_-
baik periksa lagi..
semua komplen pasal PBS ni..
HAHA~
budak form 2 lah yang banyak megeluhs nya.. *aku lettew*
ok bye~ minda dah amat serabut nih 




赤いスカーフ。

2 comments:
Nagami Hana
Assalamualaikum~!
ni lukisan yang smalam :D
Nagami Hana? saper tuh ?
tu watak manga yang ak nak lukis XDD
tetiba dapat idea lepas dengar lagu "Zoetrope" & "Recall"
tu yang buat nya..genre : Horror
Tajuk? tu atas tuh..
sila translate sendiri ^^


Hitomi Yuki

yang ni yang hari ni.
letih gak lukis bnda2 nih tapi enjoy~
mencabar ^^
nanti masa cuti ak nak lukis semua watak cerita tuh :O
err..bleh kea?
alaa..buat macam cover manga tuh -_-"
aduh..tinggi btol cita2 :P




will be active! :3

4 comments:
Panda to Neko
Assalamualaikum~!
haha! dah lama benar xupdate blog..berhabuk gila kan?
busy ngan PBS,lukisan,Japanese Lesson -_-"
memanggg sibok..mengalahkan PM..*nipu je lebey*
yang kat atas tuh lukisan terbaru..
dah baper minggu dah lukisan tuh XD
japanese : パンダとねこ
romanization : panda to neko 
mean : panda and cat
xlawa kan? ada problem sket ngan brush..-_- sakit hati gak
aq suka panda dngn orang yg rambut kuning tuh XDD
lol! nanti lepas ni..akan aktif balik mengupdate blog :3
masa cuti? lagi lah aktif!
bubyee!





berhabuk #2

3 comments:
Panda - Girl :D
Assalamualaikum~!
haha~ ni yang dilukis smalam -_-
burok gila warna dia.. aq cuba ikut tutorial lain pulak jadinya :3
alahai~ mmg lambat pickup!
yang aq rasa comel nya 'Panda' tu je *mntang2 lah peminat Panda*
panda tu comey kan?kan? -_-
skarang ni jarang bebeno update blog..busy melukis digital,homework,dan..dan..
ber'origami :D
aku dah gila ber'origami dan virus ORIGAMI ni dah tersebar :D
mangsa pertamanya ialah Tasha a.k.a Cinderella XD
hahaha~ :3
hati2 nnti berjangkit kat korang lak..best tau buat origami ni..
hilangkan stresss bagi orng yang stress teramat nih XD

cuba try XD *berganda*
ok bye! nak siapkan the next drawing..caww
nah tngk sini => Panda




Berhabuk :P

4 comments:
Assalamualaikum~!
burok ork lukisan atas tuh? kerja nk cepat siap gini ah~
kaler pn x~ -_-
just nk update buat isi blog yg berhabuk ni je..ntah la~
dah malas rasa nak berblogging..
tapi xnak bersara lagi dari dunia blog nih XD
disebabkan hobi baru!
= Origami = 
hahah~ gelak ah korng pepuas..
kuno?hobi tu mana kuno..best aper..main lipat2 kertas 
"lipat kertas rajin,lipat baju bapakk gila malas" -_-
hua3~ itu lah hakikat yg sbenar *cehhh*
wkwkwk~ kbye~ 
nk sambung buat origami ! ><

visit my devianArt here!




Forget you Forever

2 comments:
Assalamualaikum~!
tengok tajuk tahu tak ni citer sedih ke happy?
iyo lah..~ xde idea nk update semalam ^^
huhu~sebenarnya,ak sedih..sebab crush ak a.k.a capital _ minat kat orang lain
hurm..dah nak buat camner?dia hensem sangat..
ak rasa mesti bnyk no budak pompuan dlm phone dia XD
haha~ nombor dia aq ada,tapi xpenah text..
malas + malu + ape2 je lah
masa tengah sedih tuh..aish! Danial text ak -_-
dh la ringtone phone tu lagu sedih maka air mata turun macam hujan lebat
banjir kejap T,T"
huhu~ sengal sngguh.
skarang ni ak dah jumpa & tngk anime baru..
baru bagi ak lah ^^"
dia pnye opening song sama ngan ringtone phone aq..
hua3~ kang meraung lak kat sini :P
KBYE..~ dh malasss nak mnaip

nota : err..yang tempah edit blog tuh terpaksa di'cancel kan atas alasan2 yang mmg xdapat nak   dielakkan ^^"" sorry bebanyak,guys




Tips Jadikan Blog Anda Comel! :3

3 comments:
Assalamualaikum~!
haha~ cakap macam lah blog aku nih comel sangat -_-
just nak share je~ dah..jangan nak kutuk belakang2..
nak cakap pi kat cbox ;P
jom! straight to da point! :)

Pilih warna yang menarik
kalau wrna dah menarik takpe lah.selit lah sikit warna yang lain ^^
yang blog warna gelap tuh
tambah la warna yang cerah sket..macam warna putih ke?

Kurangkan Widget
bukannya tak letak widget langsung..just kurangkan takut semak je
nanti..lepastu takut labat loading..
tak ke susah?

Pemilihan Header
header pun penting..iye lah..dah mula2 kita bukak blog mesti nampak
header dulu kan? kalau boleh biar kasi sama lah ngan tema
hohoho~

Lagu
lagu kadang2 penting jugak..tapi bukan lah masalh besar sangat :3
lagu mana2 pun okay jer

oklah..tangan dah penat menaip ^^
bye~

NOTA : yang edit blog tuh free jea..sper yang nak ..boleh bagitau kat komen k?bye

Apa nihh?

No comments:
comel tak ak lukis? *prasan + koya* XD
Assalamualaikum~!
hey~ korng buat apa tuh? makan? mau sikit :P
hoho~ dah! straight to da point -_-'' *poyo*
ak xpercaya apa yg fazilah cakap tuh~
lepas je dia bgitau bnda tuh terus ak rasa macam nk gelak + trtanya-tnya + pelik
ak harap apa yang fazilah bgitau tu sekadar gurauan XD
tak percaya ah~ *gedik*
dia dah ada orang lain ak rasa..~ budak tuh lagi comeyl lorh
comel sesangat :)
jeles? setitik pun xda :P
just kawan,k -_- jangan nak melebih-lebih had 
hohoho~

***

semalam ak ada bermimpi pelik :/
ak ada tngk cerita gusti sebelum tido .,smpai trbawa-bawa ke mimpi lorh
ak mimpi ak taekwondo penjahat smpai lunyai XDD
lawak ork?
hah~ gelak ah guling2 *muncung mulut*
"ohoho~ muncung tu bleh buat sidai kain dohs"
-_- heyyy~
sper ntah yang ak taekwondo tuh~
tapi yg pasti tu org dewasa! hua3
haru btol ..tetiba je mimpi cam gitu XP

***

hurm~ ak rasa kan hubungan ak,mirah n' geng2 lain dah mcm semacam~!
dah renggang,tak rapat & urm..ntah la~
lepas kitorng lain klas,dh lain dh aktiviti :/
haa~ak xtau la knp 
ak ngan atie pun dh jarang kuar
xsedih sngt psl tuh..kat skolah leh jumpa..jumpa masa perhimpunan,rehat,balik
rindu sngt masa form 1 
aduhai~ ak ngan mirah kacip XD
hahaha! ada rhsia lorh~
kitorng kenal masa form 1 tpi mcm dh kenal dari skolh rendah..
ohohoho~
kbye!letih jari eden menaip .




Giveaway by kak ain & snow

3 comments:
          
jom la join~ hadiah nya gempakk weh~
awesome sangat! mai terjah SINI !
hohoho~
tarikh tamat akn diberitahu kemudian ;)
syarat nya pun mudah ^^
rugi lah klau xjoin :D

kena sertakan sekali sebab apa nak menang ^^

saya nak menang hadiah2 tu sebab semua hadiah tu menarik & comel :)
awesome sangat! *O*

LOL!

No comments:
Assalamualaikum~!
hey! nampak tak 'benda' atas tuh?
mesti tertanya-tnya kan ? -_-
"makhluk ape atas tuh?"
T~T tu benda yang ak lukis tadi..~ ambik masa 30 minit ++ weh~
nak warna + tambah effect + padam
mmg susah lah~ :P
tapi berjaya jgk~ dh bnyk kali buat dh sbenarnya..~
tapi baru skrng jadi -.-"
yang lain semua  reject *cedih*
korang nak tak ak buat? cewhh~
boleh je~ bagitau kat komen 
*xnak ambik bnyk sngt sbb bnda ni susah seyh*
alahaii~ bubye~ nak lukis bnda lain lak
*masukkan dlm DevianArt ah best* 
kekeke~
kbye -_-




Tutorial : Buat Cbox / Shoutbox

No comments:
Assalamualaikum~!
tetiba rasa rajin nk buat tuto
tuto ni senang jea..untuk newbies atau sesaper jer ;)

ok! jom start mula2 korang pegi SINI
lpas pegi situ ada keluar macam ni kan?

klik untk tumbesaran
korang tekan 'sign up' atas tuh~
lpas tekan 'sign up' dia akn kluar plak bnda camni



isikan ea benda yang diorang nak tuh ;)
lpastu cek emel korng & klik link yang cbox tuh bagi

login balik pakai usernam & passwrd yg korng dftarkn
dan akan jadi macam nih~

copy code tuh sampai habis tau!~

nak tukar smilies? rujuk tuto INI~
kalau xfaham,tanya ;)
nk shoutbox yang senang & ringkas? hah~ kat SINI ada
copy paste jea kod!